LASAGNE BOLOGNESE
SKŁADNIKI 6 – 8 PORCJI 15 płatów lasagne (gotowych lub DOMOWYCH) 150 g tartego parmezanu SOS BOLOŃSKI 3 łyżki oliwy 1 cebula 2 łodygi selera naciowego 1 marchewka 150 g boczku wędz. lub gotowanego 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 1 szklanka białego lub czerwonego wina 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka gorącego bulionu 400 g passaty pomidorowej SOS BESZAMELOWY 4 łyżki masła 3 łyżki mąki 650 ml mleka szczypta gałki muszkatołowej PRZYGOTOWANIE SOS BOLOŃSKI Na oliwie, w dużym garnku, zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać posiekany w drobną kosteczkę seler naciowy oraz startą marchewkę (warzywa można też rozdrobnić w malakserze). Obsmażyć, następnie… Dowiedz się więcej »LASAGNE BOLOGNESE