Polędwiczki w sosie koperkowym
SKŁADNIKILista składnikówpolędwiczki wieprzowe 2 sztukikoper świeży 1 pęczekmleko 3/4 szklankimąka pszenna 2 łyżkimąka ziemniaczana 1 łyżeczkabulion warzywny 0,5 litraolej rzepakowy do smażeniaDo smaku:sos sojowy słodki 2 łyżeczkiSól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczkaPieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczkijogurt grecki 3 łyżki SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKroki postępowania KROK 1Polędwiczki dzielimy na sznycelki i rozbijamy je delikatnie dłonią. KROK 2Rozbite polędwiczki podsmażamy z obu stron na oleju rzepakowym.KROK Podsmażone polędwiczki przekładamy do garnka i zalewamy je bulionem warzywnym, na3 tyle, aby przykryć wszystkie kawałki mięsa – dusimy około 20 minut. KROK 4Następnie do naczynia wlewamy mleko, dodajemy jogurt grecki, mąkę pszenną orazziemniaczaną i dokładnie… Dowiedz się więcej »Polędwiczki w sosie koperkowym