Kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem
SKŁADNIKI / 4 PORCJE 1 główka młodej zielonej kapusty sól i pieprz około 3/4 – 1 szklanki wody lub bulionu, rosołu 1 łyżeczka syropu klonowego, miodu lub brązowego cukru 1 – 2 łyżeczki soku z cytryny 140 g parzonego boczku (może być paczkowany pokrojony w plasterki) 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pęczek koperku PRZYGOTOWANIE Kapustę pokroić na 4 części a następnie opłukać i posiekać na półcentymetrowe paski. Włożyć do garnka, doprawić solą i pieprzem, dodać wodę, syrop klonowy (mód lub cukier) i zagotować. Gotować pod przykryciem przez około 7 – 10 minut, w międzyczasie 2 – 3 razy przemieszać. Pod… Dowiedz się więcej »Kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem





