Składniki
duże krewetki 45 dekagramów
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
cebule dymki 2 sztuki
świeży imbir 1 sztuka
papryka jalapeno 1 sztuka
puszka mleka kokosowego 1 sztuka
woda 1 litr
sok z limonki 4 łyżki
sos chilli 2 łyżeczki
sos rybny 2 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Do gotującej się wody dodaj 2 kostki
Rosołu szlachetnego drobiowo- wołowego
Knorr i rozprowadź.
Krok 2
Pokrój dymki i wyciśnij sok z limonki.
Posiekaj imbir oraz paprykę. Pomidory
obierz ze skóry i pokrój.
Krok 3
Do bulionu wlej sok z limonki oraz
posiekane dymki, imbir i paprykę.
Doprowadź do wrzenia i duś pod
przykryciem przez 20 minut.
Krok 4
Dodaj mleko kokosowe, krewetki,
pomidory z sokiem, sos chilli i sos rybny.
Zagotuj ponownie. Przed podaniem posyp
zupę zielonymi częściami dymki.